23. 3. 2009

Čína z králika

Suroviny:600g vykostených králičích stehien, 100g cukety, 2 ČL karí korenia, 2 ČL škrobovej múčky, 2 ČL zázvoru, 100g mrkvy, 100g póru, 2 ČL sójovej omáčky, štipka chilli korenia, olivový olej.   

Postup:Vykostené stehná nakrájame na väčšie kúsky, cuketu, mrkvu a pór nakrájame pozdĺžne na dlhšie plátky. Karí korenie zmiešame so zázvorom a škrobovou múčkou. Do zmesi vložime kúsky mäsa, dôkladne ich obalime a nechame odležať. V hlbokej panvici (woku) rozpálime olej a obalené kúsky mäsa rýchlo osmažime. Mäso vyberieme z oleja a časť oleja zlejeme. Do zvyšného oleja nasypeme plátky zeleniny a osmažíme, pokvapkame sójovou omáčkou a okorenime chilli. Osmažené kúsky mäsa vložíme naspäť do panvice k zelenine a všetko premiešame.

Žiadne komentáre: