23. 3. 2009

Bataty na mexický spôsob

Suroviny: cibuľu ,2 strúčiky cesnaku, 1 jalapeño papričku ,1 lyžičku mletej rasce 1 lyžičku mletého koriandra ,hrsť zelených fazuliek ,1 sladký zemiak (batát) .mleté chilli ,cukor soľ ,čierne korenie, šúpané paradajky v náleve ,tmavé fazule v náleve ,olivový olej
Postup:Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme rozdrvený cesnak, mletú rascu, očistenú a nasekanú jalapeño papričku a lyžicu mletého chilli a ešte pár minút posmažíme.Pridáme ošúpané paradajky aj s nálevom, očistený a na kocky nakrájaný batát a napoly prekrojené zelené fazuľkové struky, zbavené koncov. Osolíme, okoreníme a necháme pomaly dusiť.Po chvíli pridáme tmavé fazule z konzervy, aj s nálevom. Prisypeme lyžičku cukru na zvýraznenie paradajkovej chuti, premiešame a necháme dusiť, kým sladký zemiak nie je mäkký.

Žiadne komentáre: