Suroviny:2 balenia podlhovastých talianskych piškótov
500 g mascarpone
250 ml presso kávy
4 PL práškového cukru
8 PL Amaretta mandľový likér
10 PL vaječného koňaku
250 ml šľahačky
kakao na posypanie,
podlhovastú misu 20x35 cm
Postup:Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto. Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný koňak a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača!). Do misy poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou, ak chceme aby bol zákusok skôr, piškóty do kávy namáčame. Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve). Vrch posypeme kakaom (bez cukru).Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára