17. 3. 2009

Bábovka Töki kuglóf

Suroviny: 60dkg múky, 8ks kockového cukru, 3 žĺtka, 3dl mlieka, 2dkg droždia, 8dkg masla, štipka soli
Náplň: 20dkg orechov a 20 dkg kryštálového cukru alebo 15dkg maku a 15dkg kryštálového cukru, hrozienka
Postup:Droždie necháme nabehnúť v ½dl mlieka + 2 kocky cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku (2,5dl).Droždie a zvyšné mlieko pridáme k múke, zamiešame so žĺtkami, maslom a štipkou soli. Dobre vymiesime a necháme kysnúť.Hrozienka a zomleté orechy alebo mak zmiešame s cukrom. Pridáme do stredu k nakysnutému cestu a plnku zakryjeme cestom.Do vymastenej bábovkovej formy vložíme cesto a necháme naďalej kysnúť, kým nezaplní celú formu. Po nakysnutí pečieme pri miernej teplote. Hotové posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: