11. 3. 2009

Bábovka s čokoládovou polevou

Suroviny:4 vajcia
200 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
200 g hladkej múky špeciál
1 vrecúško prášku do pečiva
1 dl oleja
1 dl vody
kakao
hrozienka
čokoládová poleva
tuk a múka na prípravu formy
Postup:Žĺtky vymiešame dopenista s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a posypeme hrozienkami. Druhú polovicu prifarbíme kakaom (1 kopcovitá lyžica), vlejeme do formy a upečieme. Bábovku vyklopíme a po vychladnutí polejeme roztopenou čokoládou

Žiadne komentáre: