11. 3. 2009

Kura na hubách so smotanou

Suroviny:
600 g kuracích pŕs
2 cibule
200 g húb (čerstvé alebo z konzervy)
2 PL oleja
1 PL hladkej múky
100 ml kuracieho vývaru
200 ml smotany
1 PL citrónovej šťavy
soľ
kajenské korenie
strúhaný muškátový oriešok
Postup:Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. V kastróliku zohrejeme olej. Sprudka opečieme kuracie mäso. Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby. Keď sa to osmaží, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou a približne 5 min. povaríme. Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.

Žiadne komentáre: