2 bravčové kotlety po 100 g., 100 g teľacej alebo hovädzej pečene., 20 g údenej slaniny., 1 cibuľa., 2 veľké zemiak., 1 zeleninová paprika., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ.,
Kotlety vykostíme, odstránime blany, narežeme okraje a naklepeme. Alobal postriháme na náležitú veľkosť. Poukladáme naň striedavo mäso, plátok pečene, plátok cibule, zemiakov, zeleninovej papriky, posolíme a okoreníme. Okraje fólie zahneme a dva razy preložíme po dĺžke aj po šírke. Pevne stlačíme, aby šťava nevytiekla (pre istotu dávame alobal dvojmo). Mäso v alobale uložíme na kovový rošt, pod ktorým zostala už len žeravá pahreba. Upečené položíme v alobale na tanier alebo v prírode na papierovú tácku, rozbalíme a konzumujeme s chlebom prípadne so zeleninovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1842 kJ - 440 kcal., B - 25,0 g., T - 35,0 g., S - 6,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára