1 menšie kurča (asi 600 g)., 10 g hladkej múky., 10 g tuku., 10 g masla., 50 g čerstvých rajčiakov., 20 g šampiňónov., zelená petržlenová vňať., vývar z hostí., soľ.,
Očistené a umyté kurča rozsekáme na štvrtky, posolíme, poprášime múkou a na tuku z oboch strán opečieme do ružova. Opečené kurča vyberieme, tuk z výpeku zlejeme, výpek zalejeme vývarom a varíme 10 minút. Potom do šťavy vložíme opečené kurča a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, preložíme ho do inej rajnice, šťavu precedíme na mäso, pridáme maslo a ešte prikryté na miernom hni dopekáme. Na tuku, ktorý sme odliali z výpeku, podusíme spolu rajčiaky a šampiňóny, posolíme, okoreníme, pridáme k udusenému mäsu a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s dusenou ryžou.
(2 porcie / 1 porcia 1377 kJ - 329 kcal., B - 43,5 g., T - 15,0 g., S - 5,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára