1 kurča (do 1 kg)., 1 lyžica mletej sladkej červenej papriky., 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 zelená a 1 červená zeleninová paprika., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 200 g ryže., 1 dl smotany., 3 kvapky korenia tabasco., na hrot noža mletej štipľavej červenej červenej papriky., 6 dl vývaru alebo vody., 1/2 lyžičky soli.,
Očistené a umyté kurča rozdelíme na porcie a dobre ich zo všetkých strán posypeme mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a soľou. Na horúcom oleji porcie zo všetkých strán pražíme do zlata (asi 20 - 40 minút), pridáme papriku pokrájanú na drobné kocky, pokrájanú cibuľu a cesnak, ryžu, zalejeme vývarom a prikryté na miernom ohni alebo v rúre dusíme 20 minút. Občas premiešame. Do smotany pridáme korenie tabasco (ak ho nemáme poruke, pridáme na hrot noža mletého čierneho korenia) a mletú štipľavú červenú papriku. Zamiešame do ryže s mäsom a ešte 5 minút podusíme. Podávame so zeleninovými šalátmi.
(4 porcie / 1 porcia 1775 kJ - 424 kcal., B - 40,4 g., T - 9,5 g., S - 44,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára