400 g rybieho filé., šťava z 1/2 citróna., 1 malá cibuľa., 1 lyžička oleja., 250 g šampiňónov., 1 rajčiak., 1 lyžička oregana., 1 lyžička zelenej petržlenovej vňate., 1/2 dl bieleho vína., 1/2 l vývaru z mäsa alebo vody., mleté čierne korenie., soľ.,
Rybie filé po dĺžke rozrežeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a okoreníme. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji do zlatožlta, pridáme očistené a umyté šampiňóny, pokrájané nadrobno, a dusíme. Pred dohotovením posolíme a okoreníme. Masu nanesieme na rybie filé, zrolujeme a zvyšok odrežeme. Dáme do ohňovzdornej nádoby, vymastenej olejom, kam môžeme uložiť aj drobné odrezky, podlejeme vínom a vývarom a prikryté dusíme ešte asi 30 minút. podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom. Ozdobíme rajčiakom.
(2 porcie / 1 porcia 854 kJ - 204 kcal., B - 36,0 g., T - 4,0 g., S - 6,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára