31. 7. 2012

Bravčové kotlety pre labužníkov

2 bravčové alebo teľacie kotlety po 150 g., 1 lyžička horčice., 1/2 strúčika cesnaku roztlačeného so soľou., 1 lyžička slnečnicového oleja., 1 malá cibuľa., 100 g šampiónov., 50 g šunky (2 - 3 tenké plátky)., 1/2 dl bieleho vína., 1 lyžica smotany., 200 g zemiakov., mleté čierne korenie., majorán., na hrot noža karí., soľ.,
Mäso očistíme, jemne naklepeme, okoreníme, posolíme, v zohriatom oleji sprudka z oboch strán opečieme a vyberieme. Do tej istej panvice dáme cibuľu pokrájanú nadrobno, očistené pokrájané šampiňóny, posekanú šunku, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, 1/2 dl bieleho vína., mleté čierne korenie., zamiešame a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15 minút alebo udusíme na sporáku. Kotlety uložíme do ohňovzdornej nádoby alebo na plech, natrieme šampiňónmi so šunkou, obložíme polovicami uvarených zemiakov, pokvapkáme smotanou a spolu v horúcej rúre zapekáme asi 5 minút.
(2 porcie / 1 porcia 2546 kJ - 608 kcal., B - 36,5 g., T - 41,3 g., S - 22,7 g)

Žiadne komentáre: