22. 7. 2012

Morčacie mäso na víne

250 g morčacieho mäsa (prsia)., 1 lyžička rastlinného tuku alebo oleja., 1 malá cibuľa., 1 strúčik cesnaku., rozmarín., na hrot noža karí., mletej sladkej červenej papriky., 3 kvapka korenia tabasco., 1 lyžička kečupu., 1 lyžička maizeny., 1 dl bieleho vína,1 dl vývaru., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na tuku, pridáme mäso pokrájané na pásiky, popražíme, okoreníme, pridáme cesnak roztlačený so soľou, kečup, víno a vývar a udusíme do mäkka. Do smotany zamiešame maizenu, vlejeme do mäsa a dobre povaríme. Ak treba, dosolíme. Podávame s ryžou,  varenou cestovinou a so zeleninovými šalátmi.
(2 porcie / 1 porcia 858 kJ - 205 kcal., B - 20,5 g., T - 11,5 g., S - 5,0 g)

Žiadne komentáre: