27. 7. 2012

Pilaf

200 g baranieho alebo jahňacieho mäsa z pliecka., 25 g oleja alebo masti., 5 g parmezánu alebo tvrdého syra., 150 g ryže., 20 g ryže., 20 g cibule., 40 g rajčiakov., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., voda., soľ., 
Na rozhriatom tuku opražíme do ružova cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame mletú sladkú červenú papriku trochu zalejeme vriacou vodou, vložíme umyté baranie mäso pokrájané na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme rajčiaky nakrájané na kolieska a dusíme pod pokrývkou. Keď je mäso napoly mäkké, odoberieme do čistej rajničky časť šťavy, zasypeme múkou opraženou do červena, zalejeme vlažnou vodou a varíme, kým nezačne hustnúť. K mäsu pridáme umytú ryžu, zalejeme vriacou vodou, prisolíme, necháme na sporáku bez miešania prevariť, prikryjeme pokrývkou a udusíme v rúre do mäkka. Ryža sa nesmie lepiť. Hotový pilaf rozmiešame, urovnáme na misu, posypeme strúhaným parmezánom alebo syrom a okolo nalejeme zahustenú šťavu.
(2 porcie / 1 porcia 2315 kJ - 553 kcal., B - 20,0 g., T - 25,0 g., S - 62,0 g)

Žiadne komentáre: