21. 7. 2012

Kapor na rybársky spôsob

300 g kapra., 100 g zemiakov., 30 g cibule., 30 g zeleninovej papriky., 20 g rajčiakov., 5 g oleja., 2 g mletej červenej sladkej papriky., zelená zelerová vňať., 2 dl vody., soľ.,
Čerstvo zabitého kapra očistíme a vykostíme, mäso pokrájame na kúsky po 50 g a posolíme. Hlavu, kosti z chrbtice a odseknuté plutvy, polovicu cibule, pokrájanú na kolieska, soľ a zelenú zelerovú vňať zalejeme vriacou vodou a necháme variť 30 minút. Druhú polovicu cibule pokrájame nadrobno a spolu s olejom upražíme do ružova. Primiešame mletú sladkú červenú papriku a zalejeme precedeným vývarom z rýb. Očistené zemiaky pokrájame na tenšie kolieska, pridáme spolu s kúskami pokrájanej zeleninovej papriky a rajčiakov do precedeného vývaru a povaríme 10 minút. Pridáme kúsky rýb a varíme 15 minút. Podávame v kotlíku alebo v polievkovej miske. 
(2 porcie / 1 porcia 821 kJ - 196 kcal., B - 23,5 g., T - 6,0 g., S 12,0 g)

Žiadne komentáre: