1 šťuka (asi 300 g)., 10 g masla., 10 g hladkej múky., 20 g šampiňónov., 1/2 dl smotany., 1 žĺtok., kôpor., soľ.,
Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie posolíme a spolu so šampiňónmi pokrájanými nadrobno opečieme na oleji. Keď sú šampiňóny mäkké, pripravíme omáčku z masla, múky a smotany, pridáme do nej posekaný kôpor a šampiňóny a po vychladnutí 1 žĺtok. Porcie šťuky poukladáme do vymasteného pekáča alebo do nádoby z ohňovzdorného skla, prelejeme omáčkou a v horúcej rúre zapekáme do červena (asi 10 minút). Podávame s varenými zemiakmi a s maslom, posypanými zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 695 kJ - 166 kcal., B - 16,7 g., T - 8,8 g., S - 5,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára