29. 7. 2012

Bravčové mäso na korení

200 g chudého bravčového mäsa., 10 g rastlinného tuku.,  12 dl egalizovaného mlieka., 10 g rastlinného tuku., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 1/2 lyžičky maizeny., 1 cibuľa., 1 bobkový list., 5 zrniek borievok., 5 zrniek čierneho korenia., 1/2 strúčika rozdrveného cesnaku., 1/2 dl vody., 1/2 dl červeného vína., mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso pokrájame na kúsky veľké 2 - 3 cm, pridáme cibuľu posekanú nahrubo, 1/2 dl vody., 1/2 dl červeného vína., 1 bobkový list., 5 zrniek rozdrvených borievok., 5 zrniek rozdrveného čierneho korenia., soľ., 1/2 strúčika cesnaku, premiešame s mäsom a uložíme na 24 hodín do chladu. Niekoľko ráz mäso premiešame. Keď ho z marinády vyberieme, necháme tekutinu odkvapkať a mäso opečieme zo všetkých strán na oleji. Dáme na panvičku, posolíme, zalejeme marinádou a prikryté dusíme do mäkka. V mlieku zamiešame maizenu a zavaríme. Povaríme ešte 6 minút, ochutnáme a dochutíme. Povrch posypeme mletým čiernym korením.
(2 porcie / 1 porcia 1273 kJ - 304 kcal., B - 18,7 g., T - 23,6 g., S - 4,2 g)

Žiadne komentáre: