22. 7. 2012

Vyprážané kurča

1 malé kurča (asi 400 - 500 g)., 20 g hladkej múky., 1 vajce., 1 lyžica egalizovaného mlieka., 60 g strúhanky., 200 g masti alebo stolového oleja., zelená petržlenová vňať, soľ.,
Vypitvané, očistené a umyté kurča nakrájame na štvrtky, osušíme, posolíme, obalíme v múke, vo vajci rozšľahanom s mliekom a v strúhanke. Vyprážame v masti alebo oleji z oboch strán na miernom ohni, aby sa mäso dôkladne prepražilo a nebolo okolo kosti krvavé. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, ryžou a so zeleninovým šalátom alebo kompótom. Každú porciu môžeme ozdobiť listom hlávkového šalátu,kolieskom citróna prípadne aj kolieskom rajčiaka, zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno, ktorou posypeme aj varené zemiaky.
( 4 porcie / 1 porcia 2380 kJ - 566 kcal., B - 38,3 g., T - 35,9 g., S - 21,3 g)

Žiadne komentáre: