24. 7. 2012

Kuracie mäso na švajčiarsky spôsob

250 g kuracieho (morčacieho, teľacieho) mäsa., 10 g rastlinného tuku., 1 malá cibuľa., 1 lyžička maizeny., 5 g hladkej múky., na hrot noža mletej sladkej červenej papriky., karí., estragón., rozmarín, šalvia., mleté čierne korenie., 1 dl bieleho vína., 1/2 dl smotany., 1/2 dl vody., soľ.,
Do rozohriateho tuku v kastróle vložíme očistené mäso, pokrájané na menšie kúsky, posolíme, okoreníme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, rozmarín, šalviu a dobre za stáleho miešania popražíme, prilejeme víno a necháme variť to mäkka. Mäso vyberieme a odložíme. Do 1/2 dl vody zamiešame lyžicu maizeny a zavaríme do šťavy z mäsa, dobre povaríme. Pred odtiahnutím z tepla primiešame smotanu, pridáme mäso a len veľmi krátko necháme prejsť varom. Podávame s ryžou, s varenými zemiakmi alebo s varenou cestovinu.
(2 porcie / 1 porcia 896 kJ - 214 kcal., B - 20,8 g., T - 12,7 g., S - 4,2 g)

Žiadne komentáre: