300 g rybieho filé., 2 veľké zemiaky., 200 g zmrazeného alebo čerstvého špenátu., 1/2 menšej cibule., 1/2 strúčika cesnaku., 1/2 citróna., kôpor., tymian., mleté čierne korenie., vývar z ryby., mäsa alebo z kostí., soľ.,
Na dno ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom dáme cibuľu pokrájanú nadrobno, uvarené zemiaky pokrájané na kolieska uložíme vo vrstvách, posolíme,, koreníme, pridáme mrazený alebo čerstvý očistený a posekaný špenát, trochu posolíme a okoreníme tymianom, pridáme cesnak rozotretý so soľou a 4 porcie ryby, posolíme, okoreníme kôprom a zalejeme 1/2 dl vývaru alebo vody. Prikryjeme alobalovou fóliou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Po 5 minútach znížime teplotu a pečieme spolu 25 minút. Posledných 5 minút zapekáme odokryté bez alobalu. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
(2 porcie / 1 porcia 959 kJ - 229 kcal., B - 29,5 g., T - 1,2 g., S - 25,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára