18. 7. 2012

Rybie filé zapekané so zemiakmi a syrom

250 g rybieho filé., 400 g zemiakov., 1 menšia cibuľa., 30 g masla., 1 rajčiak., 40 g tvrdého syra., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na časti masla, posolíme, posypeme mletým čiernym korením, podlejeme trochou vody a podusíme. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na plátky. Polovicu zemiakov uložíme do pekáča vymasteného maslom, na ne dáme rybie filé, sekanú zelenú petržlenovú vňať a zakryjeme plátkami rajčiakov a ostatnými zemiakmi. Posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a v teplej rúre zapekáme asi 20 minút. Podávame s rajčiakovým alebo iným zeleninovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1758 kJ - 420 kcal., B - 32,0 g., T - 16,0 g., S 37,0 g)    

Žiadne komentáre: