300 g srnčieho mäsa., 5 g slnečnicového oleja., 20 g mrkvy., 20 g zeleru., 20 g petržlenu., 1 cibuľa., 1 citrón., mleté čierne korenie., tymian., 1 bobkový list., 1/2 dl červeného vína.,
Očistené, umyté a odblanené mäso prešpikujeme zeleninou pokrájanou na hrubšie rezance, posolíme a opečieme na teflonovej panvici zo všetkých strán. Pridáme zvyšok očistenej koreňovej zeleniny, pokrájanej na jemné plátky, cibuľu pokrájanú nadrobno, okoreníme, pridáme bobkový list, za stáleho miešania opražíme a trochu podlejeme vriacou vodou. Pod pokrývkou udusíme do mäkka. Podlejeme potrebným množstvom vývaru alebo horúcej vody a podľa potreby ešte povaríme. Ochutnáme, dosolíme a dochutíme červeným vínom.
(2 porcie / 1 porcia 898 kJ - 214 kcal., B - 32,0 g., T - 6,0 g., S - 7,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára