250 g jahňacieho mäsa., 2 menšie cibule., 10 g oleja., 1 strúčik cesnaku., 2 veľké zemiaky., 2 mrkvy., 2 rajčiaky., zelená petržlenová vňať, tymian., voda., soľ.,
Mäso pokrájame na kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno popražíme na oleji. Podlejeme horúcou vodou posolíme a na miernom ohni udusíme. Podľa potreby podlievame. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme ošúpané zemiaky a očistenú mrkvu, pokrájané nahrubo, roztlačený cesnak, podlejeme a všetko dodusíme do mäkka. Pár minút pred odtiahnutím z ohňa pridáme štvrtky rajčiakov. Na tanieri posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno a tymianom. Namiesto tymianu môžeme pridať rajčiakový pretlak a namiesto zelenej petržlenovej vňate sa môže použiť posekaný kôpor.
(2 porcie / 1 porcia 1616 kJ - 386 kcal., B - 19,5 g., T - 22,0 g., S - 27,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára