25. 7. 2012

Špikovaný srnčí chrbát

500 g srnčieho chrbta., 20 g údenej slaniny., 40 g mrkvy, 20 g petržlenu., 50 g cibule., 2 bobkové listy., celé čierne korenie., 1/2 strúčika cesnaku., 10 g rajčiakového pretlaku., 5 g hladkej múky., 20 g tuku., 1 dl červeného vína., voda., soľ.,
Srnčí chrbát odblaníme, prešpikujeme údenou slaninou a posolíme. Očistenú zeleninu aj cibuľu pokrájame na kolieska, vložíme na pekáč, pridáme chrbát, bobkové listy, očistený roztlačený cesnak, celé čierne korenie, prelejeme horúcim tukom a v rúre upečieme do ružova. Pečieme v horúcej rúre asi 30 minút. Mäso má byť po rozkrájaní vnútri slabo ružové. Upečený chrbát z pekáča vyberieme. Na pekáč dáme rajčiakový pretlak, podusíme, zaprášime múkou, podlejeme trochou vody, pridáme červené víno, spolu dovaríme a pretrieme cez sito. Chrbát sekáme na porcie. Mäso prelievame pripravenou omáčkou, ktorá má chuť po víne. Omáčka nemá byť príliš hustá. Podávame s ryžou.
(2 porcie / 1 porcia 1453 kJ - 347 kcal., B - 35,0 g., T - 19,5 g., S - 8,0 g) 

Žiadne komentáre: