2 pstruhy po 200 g., 2 mrkvy., 1 malá cibuľa., 1 bobkový list., celé čierne korenie., 1 a 1/2 dl octu., 1 a 1/2 dl vody., 1 dl suchého vína., 20 g masla., 1 citrón., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Očistenú mrkvu s pokrájanou cibuľou, bobkovým listom a celým čiernym korením zalejeme vodou a octom, posolíme a varíme 30 minút. Precedíme a vlejeme znova do kastróla, prilejeme víno, necháme zovrieť a vložíme očistené pstruhy, obliate octom. Varíme miernym varom asi 5 - 7 minút. Opatrne ich vyberieme z vody, aby sme nepoškodili jemnú kožu, uložíme na misu a ozdobíme kúskami masla, zelenou petržlenovu vňaťou, ozdobne pokrájanou mrkvou a kolieskami citróna. Šťavou z druhej polovice citróna. Šťavou z druhej polovice citróna rybu pokvapkáme. Podávame s varenými zemiakmi.
Tip: Ak chceme, aby si pstruhy zachovali stočený tvar, pred vložením do vody im pretiahneme jemnú niť cez ústa a chvost v žiadúcej polohe a zviažeme. Z pstruhov neodrežeme hlavu ani chvost ako pri iných druhoch rýb.
(2 porcie / 1 porcia 980 kJ - 234 kcal., B - 0,0 g., T - 14,0 g., S - 7,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára