25. 7. 2012

Omeleta s kuracím mäsom

2 kuracie prsia., 2 mladé cibuľky šalotky., 30 g masla alebo oleja., 150 g čerstvých šampiňónov., 1 dl sladkej smotany., 4 vajcia., 1 lyžica egalizovaného mlieka., štipka cayenského korenia., mleté čierne korenie., soľ.,
Kuracie prsia uvaríme, zbavíme kože, posekáme a s malým množstvom vývaru zmixujeme alebo len zomelieme. Očistené a posekané cibuľky opražíme na tretine tuku do sklovita, pridáme očistené šampiňóny, pokrájané natenko, a opražíme, až kým sa neodparí všetka voda. Pridáme zelenú petržlenovú vňať,  posekanú nahrubo, vyšľahanú smotanu, posolíme a okoreníme. Vidličkou rozšľaháme vajcia s mliekom, posolíme, okoreníme cayenským a polovicu nalejeme na panvicu s rozohriatym tukom. Panvicu pohybujeme tak, aby sa vajcia rozliali rovnako po celom dne. Prudko opečieme, až je spodná časť tuhá a horná vláčna a mäkká. Hotové omelety natrieme mäsovou zmesou, preložíme napoly alebo stočíme do rúrky. Podávame teplé s varenými zemiakmi alebo s hlávkovým šalátom prípadne iba s bielym chlebom. Ozdobíme rajčiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 2487 kJ - 594 kcal., B - 44,5 g., T - 44,0 g., S - 5,0 g)

Žiadne komentáre: