24. 7. 2012

Kurča s karí na indický spôsob

1/2 kurčaťa., 20 g masla alebo oleja., 1 cibuľa., 1/2 lyžičky karí., 1 strúčik cesnaku., 1 jabĺčko., 1 lyžička hladkej múky., na hrot noža mletej škorice a strúhaného muškátového orecha., 1 dl jogurtu alebo sladkej smotany., 1 lyžica kečupu., 1 citrón., 2 plátky ananásu z konzervy., 6 zrniek čierneho korenia., karí., 2 dl vývaru (z drobkov) alebo vody., soľ.,
Vypitvané, očistené, umyté a osušené kurča rozdelíme na malé porcie, posolíme a z oboch strán sprudka opečieme na masle alebo na oleji do zlata. Porcie kurčaťa vyberieme, na tom istom tuku opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme karí a zrnká čierneho korenia, podlejeme vývarom alebo horúcou vodou, pridáme porcie kurčaťa a prikryté udusíme do mäkka za občasného dolievania horúcej vody. Pred dodusením pridáme cesnak roztlačený so soľou a postrúhané jabĺčko. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, vyberieme aj zrná čierneho korenia, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou zalejeme vývarom, premiešame a dobre povaríme. Precedíme a ešte do horúceho pridáme koreniny, jogurt, kečup, citrónovú šťavu, ananás pokrájaný na väčšie kúsky a porcie kurčaťa. Podávame s dusenou ryžou a karí a so zeleninovými šalátmi.
(2 porcie / 1 porcia 1005 kJ - 240 kcal., B - 23,0 g., T - 12,0 g., S - 10,0 g)

Žiadne komentáre: