2 kuracie stehná, 2 menšie rezy hovädzej pečene., 1 cibuľa., 10 g prerastenej údenej slaniny., 20 g stuženého rastlinného tuku., 150 g drobných húb (kuriatok., šampiňónov)., 2 zemiaky., trochu múky., olej., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ.,
Umyté a osušené kuracie stehná posolíme a okoreníme. Cibuľu a slaninu pokrájame na tenké pásiky. Na tuku opečieme kúsky pokrájanej slaniny, pridáme cibuľu, ktorú speníme do zlatohneda. Pridáme kuracie stehná a z oboch strán opečieme, Kastról prikryjeme a dusíme 30 minút, pridáme huby, okoreníme, posolíme a v horúcej rúre zapečieme. Rezy hovädzej pečene z oboch strán pomúčime a opekáme v tuku 5 - 6 minút. Hotovú pečeň posolíme. Všetko uložíme na pekáč alebo na misu - do stredu dáme kuracie stehná a pečeň, medzi ne huby a po krajoch uvarené a opečené zemiaky pokrájané na štvrtky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
(2 porcie / 1 porcia 2881 kJ - 688 kcal., B - 61,0 g, T - 32,0 g., S - 39,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára