31. 7. 2012

Čínska bravčová roláda

300 g chudého bravčového mäsa., 2 lyžice sójovej omáčky (ktorú môžeme nahradiť zmiešaním 1 lyžice polievkového korenia a 1 lyžice worcestra), 1 väčší pór., 2 mrkvy.,  2 červené zeleninové papriky, 1 strúčik cesnaku., 3 lyžice oleja., 10 g hladkej múky., vývar z mäsa alebo voda., zelená petržlenová vňať., soľ., 
Mäso umyjeme, osušíme a rozkrojíme na 2 tenké rezne. Rezne naklepeme a potrieme sójovou omáčkou. Pór očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska, takisto aj zeleninovú papriku a uvarenú mrkvu. Cesnak rozotrieme, primiešame k zelenine a posolíme. Polovicu zeleniny nanesieme na plátky mäsa, ktoré zvinieme a spevníme kovovou ihlicou alebo špáradlom. Na panvicu alebo do kastróla dáme 2 lyžice oleja a na rozohriatom tuku mäso zo všetkých strán opečieme. Prilejeme 1 dl vývaru alebo horúcej vody, a prikryté dusíme asi 1 hodinu v horúcej rúre. Občas podlievame malým množstvom horúcej vody. Zvyšok - 1 lyžicu oleja - nalejeme na inú panvicu, rozohrejeme a do horúceho pridáme zvyšok pokrájanej zeleniny, ktorú prikrytú dusíme asi 8 minút. Mäkkú roládu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, zalejeme vývarom a dobre povaríme. Môžeme ochutiť worcestrom. Roládu pokrájame na porcie. Na tanier uložíme zeleninu, na ňu roládu a zalejeme šťavou. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s varenými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 2404 kJ - 5774 kcal., B - 27,0 g., T - 46,0 g., S - 12,0 g)  

Žiadne komentáre: