30. 7. 2012

Pikantné bravčové alebo hovädzie mäso so zeleninou

200 g chudého bravčového pliecka alebo predného hovädzieho mäsa., 1 lyžička rastlinného tuku alebo slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 zeleninová zelená a 2 červené papriky., 4 kvapky korenia tabasco., na hrot noža mletej sladkej červenej  papriky., 1 lyžička polievkového korenia., 1 lyžica slnečnicového oleja., mleté čierne korenie., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na tuku, pridáme cesnak roztlačený so soľou, papriky zbavené jadrovníka a pokrájané nadrobno a na miernom ohni dusíme prikryté 10 - 15 minút. Okoreníme, ochutnáme a ak treba dosolíme. Mäso pokrájame na tenké plátky, pridáme do horúceho oleja a sprudka zo všetkých strán opečieme, posolíme, okoreníme a zmiešame s horúcou zeleninou. Podávame s dusenou ryžou a so zeleninovými šalátmi.
(2 porcie / 1 porcia 1390 kJ - 332 kcal., B - 18,2 g., T - 26,5 g., S - 5,2 g)

Žiadne komentáre: