23. 7. 2012

Kurča v zelenine na španielsky spôsob

1 stredne veľké kurča., 2 lyžice slnečnicového oleja., 2 väčšie cibule., 400 g rajčiakov., 3 červené zeleninové papriky., 100 g šampiňónov., 1 strúčik cesnaku., tymian., majorán., oregano., cayenské korenie., zelená petržlenová vňať., mletá sladká červená paprika., soľ., 
Očistené, umyté a osušené kurča rozdelíme na 6 častí. Posolíme a posypeme mletou sladkou červenou paprikou, opražíme na horúcom oleji zo všetkých strán. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a popražíme. Rajčiaky ošúpeme, prekrojíme na štvrtky, papriky zbavíme jadrovníka a spolu so šampiňónmi pokrájame, pridáme k mäsu spolu s cesnakom roztlačeným so soľou, tymianom, majoránom, oreganom a cayenským korením. Dusíme prikryté 30 - 40 minút. Uložíme na misu a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s hlávkovým šalátom.
(viac porcií / 1 porcia 871 kJ - 208 kcal., B - 29,7 g., T - 7,5 g., S - 5,4 g) 

Žiadne komentáre: