300 g hovädzej sviečkovice., olej., 20 g masla., 20 g tvrdého syra., mletá sladká červená paprika., mletá rasca., soľ.,
Dobre odležanú odblanenú sviečkovicu umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezne. Naklepeme opakom noža, posypeme mletou rascou, pokvapkáme olejom a necháme na chladnom mieste niekoľko hodín odležať. Grilovací rošt dobre rozohrejeme, poukladáme naň odležané rezne a na každý rezeň, uložený na mriežke, dáme kúsok čerstvého masla. Grilujeme z každej strany asi minút. Pred dohotovením posypeme strúhaným tvrdým syrom, posolíme a okoreníme mletou sladkou červenou paprikou. Podávame s opekanými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1160 kJ - 277 kcal., B - 32,0 g., T - 16,5 g., S - 0,1 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára