28. 7. 2012

Srbské bravčové mäso

200 g bravčového mäsa., 10 g masti., 20 g cibule., 2 rajčiaky., 2 zeleninové papriky., 1 dl smotany., 5 g hladkej múky., mletá sladká červená paprika., voda., soľ., 
Bravčové mäso rozkrojíme na 2 rezne, ktoré naklepeme a na rozohriatej masti z oboch strán sprudka opečieme. Opečené mäso vyberieme, do masti dáme cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, pridáme sladkú mletú červenú papriku a zeleninovú papriku pokrájanú na rezance. Všetko zaprášime múkou, pridáme pokrájané rajčiaky, opražené rezne a soľ, trochu podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, znovu ho vyberieme, do šťavy prilejeme smotanu s rozhabarkovanou múkou, povaríme a do hotovej šťavy vložíme udusené rezne. Podávame so zemiakmi, s cestovinou alebo ryžou.
(2 porcie / 1 porcia 1537 kJ - 367 kcal., B - 22,0 g., T - 27,0 g., S - 9,0 g)

Žiadne komentáre: