28. 5. 2010

Zapekaný baklažán

1 ks baklažán, 1/2 kg zemiaky, trvdý syr na strúhanie, cibuľa, soľ, bylinky (pažitka, oragáno, bazalka, petržlenová vňať)
zálievka :  1 šálka mlieka, 1 vajce, 1 PL sójovej (kukuričnej) múky, soľčanka

Umytý neolúpaný baklažán nakrájame na tenké pátky, surové ošúpané zemiaky nakrájame na rovnako tenké plátky. Cibuľu nakrájame na tenké kolečka. Na maslom vymazanú zapekaciu misku vrstvíme kolečka zemiakov, baklažánu cibule a postrúhaného syra, posypeme bylinkami, posolíme. Pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov. Po 20 min. zalejeme pripravenou zálievkou a pečieme ešte 10 min. Zálievka: vajce a múku rozmiešame v mlieku, dochutíme soľčankou.

Žiadne komentáre: