22. 5. 2010

Úhor podľa Terézie Vansovej

úhor, 1 dcl octu, sol, mrkva, zeler, petrzlen, cibula, cierne mlete korenie, 1 bobkovy list, 1 list salvie

Úhor, ocisteny, poreze sa na kusy, pouklada na misu a poleje vrelym, osolenym octom a chvilku sa necha v tomto octe stat. Na rajnici sa vari nadrobno porezana zelenina - v akuratnom mnozstve: mrkva, zeler, petrzel, cibula, cierne korenie, 2 bobkove listy a podla chuti aj 1 list salvie a na prichutenie aj nieco soli a octu. Potom sa ocot precedi, ked vychladne, postavi sa znovu i s kusami ryby do tej istej nadoby kde vrela predtym zelenina a prida sa este trochu bieleho vina. Ked je ryba uvarena (asi 20 minut), vezme sa von a ocot sa moze s niekolkymi rozmieaanymi zltkami a kaperlami zavarit na omacku, ktorou sa ryba poleje. 

Žiadne komentáre: