21. 5. 2010

Paštéky s tuniakom

12 až 15 plátkov cesta „ouarka", 400 g tuniaka z konzervy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1polievková lyžica roztopeného masla, 1/4 kávovej lyžičky mletého bieleho korenia,
1/4 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia, soľ, 250 ml olivového oleja na praženie,1 citrón na ozdobu

Mäso z tuniaka necháme odkvapkať a dôkladne ho roztlačíme vidličkou. Cibuľu ošúpeme a posekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a rozotrieme v porcelánovom mažiariku. Petržlenovú vňať preberieme, opláchneme a posekáme nadrobno.Cibulu opražíme na roztopenom masle do svetlo-zlata. Pridáme cesnak, soľ, mleté biele i čierne korenie a za stáleho miešania ďalej pražíme na slabom ohni asi 3 až 4 minúty. Odložíme z ohňa, spojíme s tuniakom a celú plnku dôkladne premiešame.Na každý plátok cesta dáme porciu plnky a jemne ju   rozotrieme.   Cesto   zložíme   do   trojuholníka (podobne  ako  palacinku).  Vyprážame  na  horúcom oleji  z  oboch  strán  do  zlata.  Podávame  ozdobené plátkami citróna.

Žiadne komentáre: