11. 5. 2010

Gemerské knedlíky

Suroviny : 1500 g zemiakov, 300 g údeného mäsa, majorán, mletý korenie, nastrúhaný cesnak, 100 g hladkej múky, 120 g údenej slaniny

Postup : Olúpané zemiaky nastrúhame a dáme na sitko odkvapkať. Potom z nich ešte vytlačíme vodu, dáme do misy, pridáme mleté údené mäso, majoránku, mleté čierne korenie, cesnak rozdrviť zo solí, múku a všetko premiešame. Z cesta robíme knedle, obalíme ich v múke a vhodíme do vriacej slanej vody a necháme variť 10 minút (podľa veľkosti knedlí). Potom ich vyberieme, polejeme rozškvarenou slaninou nakrájanou na kocky a ihneď podávame. Môžeme ich podávať aj s kyslou alebo varenou kapustou.

Žiadne komentáre: