Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme. Kúsky mäsa položíme na mriežku alebo sito a posypemee hrubozrnou soľou. Necháme odstát 15 minút, potom mäso zomelieme. Zomletú rybu vložíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať, koreniny, celé vajce, lyžičku oleja a dôkladne vymiešame. Potom vytvarujeme guľky vo veľkosti orecha. Ak je hmota priveľmi riedka, prisypeme trošku múky. Do hrnca dáme lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme predtým sparili a ošúpali. Osolíme a na slabom ohni dusíme. Šafran dáme do pohára s horúcou vodou. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a prikryjeme. Varíme na miernom ohni asi 10 minút, potom prilejeme vodu so šafranom a necháme zovrieť. Guľky vložíme do omáčky, znova necháme zovrieť, potom plameň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 minút. Guľky vyberieme, omáčku prepasírujeme a znova ju na ne nalejeme. Vhodná príloha je dusená ryža.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára