Očisteného a umytého králika v celku posolíme. Potom ho preložime do uzatvorenej nádoby, v ktorej sme pripravili nálev z bieleho vína, oleja, celého čierneho korenia, celého nového korenia, prelisovaného cesnaku a bobkového listu. V náleve necháme odležať asi dve hodiny na chladnom mieste. Medzitým koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na hrubšie kúsky. Slaninu pokrájame na tenké plátky. Polovičnú časť slaniny rozložíme na dno zapekacej misy. Na ňu dáme králika vybraného z nálevu, ktorého obložíme nakrájanou zeleninou a cibuľou. Na vrchnú časť králika poukladáme zostávajúce plátky slaniny. Podlejeme nálevom, vývarom, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Počas pečenia podlievame výpekom. Tesne pred dopečením alobal odstránime a králika zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára