28. 5. 2010

Baklažány plnené jahňacím mäsom

800 g baklažánov, soľ, 200 g cibule, 20 g cesnaku, zelená petržlenová vňať, 30 g oleja, 1 žemla, 250 g mletého jahňacieho mäsa, mleté čierne korenie, 20 g strúhanky, 50 g masla, 1 zelená paprika

Baklažány pozdĺž prekrojíme napoli, zelejeme horúcou vodou a 10 minút necháme postáť. Polovice baklažánov potom opatrne vydlabeme, dávame pozor aby sme nepoškodili šupku. Prázdne polovice osolíme a necháme postáť. Pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať 5 až 10 minút pomaly dusíme na oleji, pridáme posekanú dužinu z baklažánov, zmes spojíme s namočenou žemľou a premiešame s pomletým mäsom. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polovice baklažánov osušíme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom a asi 3/4 hodiny pečieme vo vyhriatej rúre. Do mäsovej plnky môžeme pridať i jednu zelenú papriku, ktorú pokrájame a spoločne s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou opražíme.Plnené baklažány podávame ešte teplé s dusenou ryžou alebo sendvičom.

Žiadne komentáre: