22. 5. 2010

Rybacia nátierka zo sardiniek

väčšiu konzervu sardiniek, alebo makrel, 1 menšiu cibuľu, horčicu, 2 vajíčka,rastlinné maslo, 2 trojuholníčky taveného syra, kyslú smotanu, alebo biely jogurt, soľ, vegetu, mleté čierne korenie

Cibuľu nakrájame nadrobno, vložíme do misky, pridáme sardinky a rozmiešame. Vajíčka uvaríme natvrdo a nadrobno posekáme, pridáme k zmesi. Podľa chuti pridáme maslo (1-2 polievkové lyžice), syr, smotanu, asi 2-3 čajové lyžičky horčice, a dochutíme vegetou, soľou a korením. Podávame s čerstvým zemiakovým chlebom a čajom. (Kto má kuchynský robot, alebo mixér môže si nátierku vyšľahať do peny; v takom prípade netreba nič krájať nadrobno.)

Žiadne komentáre: