28. 5. 2010

Baklažán s tofu

baklažán, veľká cibuľa, 1 tofu, 0,5 l paradajková šťava (môže byť aj s celými paradajkami), 3 strúčiky cesnaku, 2 PL olivový olej, soľ, mleté biele korenie, 1/2 KL rasca, 1 čili paprička, 1 KL červená mletá paprika, 1 PL francúzska horčica, 1 PL bazalka

Baklažán olúpeme, nakrájame na kocky, posolíme a necháne 20 min. stáť, aby pustil šťavu. Potom opláchneme vodou. Stratí horkú chuť. Zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a popražíme, vložíme baklažán, všetky koreniny, prelisovaný cesnak, na kocky nakrájané tofu a paradajkovú šťavu s pokrájanými paradajkami. Osolíme, varíme 30 - 40 min kým zmäkne baklažán.

Žiadne komentáre: