Suroviny: ½ kg zemiakov, 150 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, masť (olej ), na plnku 40 g masti, 1 cibuľa, 150 g čerstvých húb, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenom lopári ho rozdelíme na rovnaké kúsky, ktoré roztlačíme a plníme. Naplnené zabalíme, sformujeme na rezne a vypražíme v masti. Na plnku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu na masti, pridáme pokrájané huby, posolíme a udusíme. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie a vajce. Rezne podávame so šalátom, vynikajúci je z kyslej kapusty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára