11. 3. 2009

Zapekane špagety

Suroviny:1 bal. špagiet
4 strúčiky cesnaku
5 cibúľ
1/2 mletého bravčového mäsa
sladká smotana na varenie
syr mozarella, resp nastrúhaný syr
soľ, čierne korenie, mletá paprika, bazalka
Postup:Špagety si uvaríme al dente. Mäso si na panvici orestujeme do mäkka, osolíme, okoreníme a pridáme štipku bazalky. Nakoniec zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Na druhej panvici si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.Dno zapekacej misy pokvapkáme trochou oleja a rozprestrieme špagety (ak máme čas tak ich pekne povystierame). Na špagety dáme vrstvu mäsa, potom vrstvu orestovanej cibule s cesnakom a nakoniec vrstvu špagiet. Vrch posypeme strúhaným syrom, rep. poukladáme mozarellu. Dáme zapiecť.

Žiadne komentáre: