13. 3. 2009

Veľkonočná babovka.

Suroviny:1 kg. polohrubej múky, 8 dl. mlieka, 50 g. droždie, hrst cukru, 2 ks. vajcia, 3 dl. oleja, 1/2 zarovnanej kávovej lyžičky soli.     

Postup:Z mlieka,droždia a cukru urobíme kvások, Múku, olej, soľ, vajcia, kvások dáme do misy a vymiesime. Po vykysnutí, 1/2 odoberieme, dáme do vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy. Do druhej polovice cesta dáme ešte hrst cukru, 1 dl. oleja a 1/4 balíčka kakaa. Zmiesime,necháme ešte trocha vykysnúť a dáme do formy spolu k prvej časti.Necháme ešte spolu trocha vykysnúť a pečieme. Môžme dať navrch aj alobal, podľa toho ako nám pečie rúra, aby zvrchu nebola veľmi tmavá.Pichnutím špajlou do babovky zistíme či je už upečená. Špajla nám musí zostať čistá, bez cesta.Po upečení vyklopíme na tácku, posypeme zmiešaným mletým a vanilkovým cukrom a prikryjeme utierkou.

Žiadne komentáre: