13. 3. 2009

Želatinová babovka.

Suroviny:4 ks uvarené vajcia,4 ks sterilizované uhorky,2 ks sterilizovanej kapie, 200 g šunkovej salámy, 180 g sterilizovaný hrášok, 180 g sterilizovaná kukurica, 250 g majolky, 10 g. želatina.  

Postup:V 1,5 dl. vody rozpustíme 1/4 kocky masoxu, 1 kávovú lyžičku vegety a necháme trocha povrieť. V 1 dl. vlažnej vody rozpustíme želatinu /asi 2 polievkové lyžice/ za stáleho miešania.
Do rozpustenej želatiny nalejeme vychladnutý vývar z masoxu a vylejeme na pripravenú zmes :
Zmes: do misy nakrájame na malé kocky vajcia, uhorky, kapiu a salám,pridáme hrášok,kukuricu bez nálevu a majolku. Dobre premiešame.Nalejeme do babovkovej formya necháme v chladničke asi 6 hodín stuhnúť.Po vychladnutí nožíkom uvoľníme okraje a vyklopíme na tanier.


Žiadne komentáre: