Suroviny:400g hladkej múky špeciál
100g práškového cukru
1/2 balíčka kypriaceho prášku
2 lyžice mlieka
1 lyžica rumu
štipka škorice
200g tuku
1 vajce
1/2 balíčka vanilkového cukru
Plnka:
500 ml mlieka
2 lyžice cukru
1 vanilkový puding
250 g tvarohu
pikantný džem
Postup:Preosiatu múku, zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozšlahané vajíčko, rum a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu.Pripravíme si plnku: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do vyhladnutého vmiešame tvaroh a ešte spolu dobre vyšlaháme.Jeden diel cesta rozvaľkáme, uložíme na hlbší plech a rozotrieme naň plnku.Rozvaľkáme druhý diel cesta, položíme na plnku a popicháme vidličkou.Natrieme džemom. Tretí diel rozvaľkéme na hrubšie a radielkom pokrájame na pásiky. Z nich urobíme na koláči mriežku. Upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára