23. 3. 2009

Tvarohový mrežovník

Suroviny:400g hladkej múky špeciál 
100g práškového cukru 
1/2 balíčka kypriaceho prášku 
2 lyžice mlieka 
1 lyžica rumu 
štipka škorice 
200g tuku  
1 vajce 
1/2 balíčka vanilkového cukru 
Plnka: 
500 ml mlieka 
2 lyžice cukru 
1 vanilkový puding 
250 g tvarohu 
pikantný džem
Postup:Preosiatu múku, zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozšlahané vajíčko, rum a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu.Pripravíme si plnku: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do vyhladnutého vmiešame tvaroh a ešte spolu dobre vyšlaháme.Jeden diel cesta rozvaľkáme, uložíme na hlbší plech a rozotrieme naň plnku.Rozvaľkáme druhý diel cesta, položíme na plnku a popicháme vidličkou.Natrieme džemom. Tretí diel rozvaľkéme na hrubšie a radielkom pokrájame na pásiky. Z nich urobíme na koláči mriežku. Upečieme.

Žiadne komentáre: