16. 3. 2009

Tetin koláč

Suroviny:1 hrnček mlieka ( 150 – 200 ml ), 125 g masla, 6 PL kakaa, 2 hrnčeky práškového cukru, 3 vajcia, 1 vanilka, 1 ½ hrnčeka polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, olej, šľahačková smotana  

Postup:V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s 1 hrnčekom práškového cukru a so 6 PL kakaa. Pridáme 125 g masla, povaríme a potom odložíme 1 hrnček zmesi na polevu. V mixéry vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a 1 vanilku. Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes. K zmesi pridáme 1 ½ hrnčeka múky s kypriacim práškom a vymiešame ( do tohto hotového cesta môžeme primiešať ešte kúsok masla alebo olej, inak je cesto trochu suché ). Upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu. Ešte horúce cesto pokrájame a polejeme zmesou z hrnčeka

Žiadne komentáre: