16. 3. 2009

Slovenské krémeše

Suroviny:25 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1 Pl rumu, 1 vajce, 1 PL medu, 1 KL jedlej sódy, 1 PL mlieka   

Postup:Spracujeme na doske cesto a dáme na dve hodiny do chladničky. Potom vyváľame dve placky a upečieme, pečú sa rýchlo, asi 10 – 12 minút.Krém: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 2 KL hladkej múky – z tohto uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom k tomu pridáme:25 dkg Hery a 15 dkg práškového cukru.Natrieme na jednu placku a dáme na ½ hodiny stuhnúť do chladničky. Potom toto natrieme jednou šľahačkou v prášku ( pripraviť podľa návodu ). Prikryjeme druhou plackou a dáme na noc do chladničky odležať.

Žiadne komentáre: