14. 3. 2009

Špagety aglio olio

Suroviny:300g špagiet 
3 strúčky cesnaku 
1 čili paprička
6 PL olivového oleja 
zväzok petržlenovej vňate alebo 
bylinky 
soľ
Postup:Špagety uvaríme al dente. Cesnak očistíme a nakrájame na tenučké plátky. Čili papričku dávať nemusíme, jedlo je potom poriadne pikantné. Ak dáme, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme zrnká a očistíme ju, nakrájame na drobno. Prípadne použijeme viacero farieb čili. Olej na panvici rozohrejeme, nerozpálime, spálil by sa cesnak. Zhruba na 2-3 stupni. Do rozohriateho oleja vložíme cesnak a prípadne čili, opekáme, kým cesnak jemne nezhnedne. Ak používame sušené bylinky, vsypeme do oleja tesne pre tým, ako pridáme precedené špagety. 

Žiadne komentáre: