Suroviny:400g cestoviny penne
2 strúčiky cesnaku
ľubovoľné bylinky
30g masla
petržlen
100ml smotany
Postup:Cestoviny uvaríme v slanej vode „al dente“. Cesnakové strúčiky nasekáme na jemné plátky. Ak použijeme sušené bylinky, odporúčam na chvíľu namočiť do trošky oleja, aby zmäkli. Na panvici rozpustíme maslo, prípadne zohrejeme olej. Nerozpaľujeme, aby sa bylinky a cesnak nespálil. Do rozohriateho masla / oleja vložíme cesnak a opekáme do zlata. Pridáme na krátko bylinky. Do zmesi nalejeme smotanu,do omáčky vysypeme uvarené scedené penne a dôkladne pomiešame. Pripravenú zmes rozdelíme na taniere, ozdobíme petržlenom, prípadne šťavou z limetiek, ktorú pre chuť môžeme pridať do omáčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára