14. 3. 2009

Smotanové penne s cesnakom

Suroviny:400g cestoviny penne 
2 strúčiky cesnaku 
ľubovoľné bylinky 
30g masla
petržlen 
100ml smotany
Postup:Cestoviny uvaríme v slanej vode „al dente“. Cesnakové strúčiky nasekáme na jemné plátky. Ak použijeme sušené bylinky, odporúčam na chvíľu namočiť do trošky oleja, aby zmäkli. Na panvici rozpustíme maslo, prípadne zohrejeme olej. Nerozpaľujeme, aby sa bylinky a cesnak nespálil. Do rozohriateho masla / oleja vložíme cesnak a opekáme do zlata. Pridáme na krátko bylinky. Do zmesi nalejeme smotanu,do omáčky vysypeme uvarené scedené penne a dôkladne pomiešame. Pripravenú zmes rozdelíme na taniere, ozdobíme petržlenom, prípadne šťavou z limetiek, ktorú pre chuť môžeme pridať do omáčky.

Žiadne komentáre: